Salih Bayraktar ve çıkışları!
17 okunma

Salih Bayraktar ve çıkışları!

ABONE OL
31 Ağustos 2017 20:02
Salih Bayraktar ve çıkışları!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Az sonra yazacaklarım benim siyasi görüşlerimin ötesinde objektif olmamı gerektiren duruşum ile sözün sahibine bir Sarıyerli olarak cevabımdır.

Siyaseten değilde vatandaş olarak siyasete girmeden vatandaş gözüyle dile getirilenlere dilim döndüğünce yanıt verme zorunluluğu hasıl olduğu için bu yazıyı kaleme alma gereği duydum.

Çünkü bir Sarıyerli olarak Sarıyer üstüne konuşulan herşey bir Sarıyerliyi ilgilendirir ve konuşulmayı gerektirir. Bu çerçevede cevaplarımı da mümkün olduğu kadar siyasete bulaşmadan vermeye çalışacağım.

Gelelim yazılan ve söylenenlere.

Salih Bayraktar: Sarıyer’i Sarıyer yapan hizmetlerin AK Parti yerel yönetimlerin ve hükümetimizin yapmış olduğu açık ve net bir şekilde ortadadır.

Vatandaş İsmail: Sayın Bayraktar, hizmetlerden kastınız, yıllardır bitirilmeyen hastane inşaatları mı (Çayırbaşı ve Huzur mahalles)? Verilmeyen tapular mı? Bir türlü yapılmayan midyecilerin barınağı mı, balıkçılar pazarı mı? Sarıyer Belediyesi sorumluluk alanlarında ki yolları yaptıktan sonra kazılan İSKİ çukurları mı? Kuzey ormanlarında viyadüklerle değil de ağaçların kesilmesi ile geçirdiğiniz yollar mı?

Salih Bayraktar: Bana Sarıyer’de ciddi proje olarak Sarıyer Belediyesi’nin yaptığı yatırımları gösterin?

Vatandaş İsmail: Uzun uzun bir sürü şey yazmayacağım. Sadece bir projenin üstünde duracağım. Yıllarca ilçenin kaderi olan gecekondu ve mülkiyet sorunu ile bütünleşmiş ve gecekondu belediyesi olmuş Sarıyer belediyesi şimdi Dünya’da eşine az rastlanır bir hizmet binasına sahip. Bunu da mı projeden saymıyorsunuz? Yok diyorsanız, Yaşar Kemal Kültür ve Evlenme merkezi var. Onlarca park var. Yetki alanı dışında olmasına rağmen yenilenmiş onlarca okul var. Camiler var, cem evleri var, kiliseler var. Yollar var, uzağı yakın eden, Sarıyer içinde ulaşım sorununu çözen yollar. Çoçuklarımızın başarıları ile övündüğümüz Sarıyer Akademi var. Yine çocuklarımızın eğitimine sayısız katkılar sunan SAGEM’ler var. Engelli bakım merkezleri var. Yaşlı gündüz evleri var. Her mahalleye yapılmaya çalışılan kreşler var. Yaşam evleri var. Spor alanları var. Bunları beğenmiyorsanız, Sarıyer’in imar sorununun çözümü için projelendirilmiş halkın tapularını almasına katkı yapacak imar ıslah planları var. Bunlar ne ki demişsiniz. Tamam daha fazlasını istiyoruz derseniz, bağlı bulunduğunuz hükümetinizden rica edin yetki versinler emin olun o bir türlü bitmeyen hastaneler de olacak (yıl sonu bitecek demişsiniz ama bu kaçıncı yıl sonu, bir türlü gelmiyor). Ulaşımı daha kolay hale getirecek tünellerde olacak. Mülkiyet sorununa çözümde getirilecek. Mülkiyeti Sarıyer Belediyesine devredilmesi gereken taşınmazlarında mülkiyeti alınacaktır. Yetki varda Sarıyer Belediyesi mi yapmıyor Sayın Bayraktar?

Salih Bayraktar: Sarıyer’de doğup büyümeyen, Sarıyer’de yaşamayan, Sarıyer’in havasını, suyunu bilmeyen bir anlayış Sarıyer’e hizmet edemez.

Vatandaş İsmail: Çok doğru söylemişsiniz. Evet Sarıyerli olmayan, burada doğup büyümeyen bir belediye başkanı buraya hizmet edemez. Nitekim Ak Partili Yusuf Tülün Sarıyerli değildi, ithal edildi ve Sarıer’e hizmet getiremedi. Koskocaman 10 yılı kaybetti Sarıyer onun döneminde. Bir tek çivi bile çakılmadı Sarıyer’de. Bu proje, bu yapı Yusuf Tülün döneminden diyebileceğimiz hiç bir şeyi hatırlamaz Sarıyerli. Sizi tebrik ederim ki Sarıyer’in kayıp 10 yılının sorumlusunu buldunuz ve bize sundunuz, teşekkür ederim adıma!

Salih Bayraktar: Şişli Belediyesi’nden, Sarıyer Belediyesi’ne kazandırdığımız Maslak, Ayazağa ve Huzur Mahalleleri, AK Parti’nin Sarıyer’e en büyük hizmetidir. Sarıyer’i CHP yönetiyor, onlara mı hizmet edeceğiz diye bir düşünceye hiçbir zaman kapılmadık.

Vatandaş İsmail: Bu mahalleler Sarıyer’e hizmet aşkı için bağlanmadı, köylerin ilçe belediyelerine katılması sonucu Sarıyer’de oluşacak oy farkının önüne geçmek ve Sarıyer’i artık hiç bir dönemde alamama ihtimalini ortadan kaldırmak için bağlandı. Bunu sağır sultan bile biliyor. Siz mi bilmiyorsunuz? Yoksa bizi mi kekliyorsunuz?

Salih Bayraktar: Teröristlerle kol kola siyaset yapan bir CHP var. Milliyetçiliğin, vatanseverliğin yanından geçmeyen bir zihniyetle siyaset yapıyorlar.

Vatandaş İsmail: Yanılıyorsam düzeltin Ak Partili iki belediye meclis üyesinin FETÖ mensubu oldukları ortaya çıkmadı mı? Hatta biri veya ikisi birden firari değiller mi? Peki ülkede şu sıralar FETÖ’den daha ala terör örgütü var mı? Ben demiyorum Sayın Cumhurbaşkanımız diyor!

Kısa kısa cevaplar.

Ormanlar demişsiniz; çok dallandırmayacağım, Kuzey ormanlarının bugünkü hali ile o yollar yapılmadan önceki halinin uydu fotoğrafları sizi haksız çıkarıyor. Bu konuda söylenen herşey boş, orada artık telafisi olmayan bir doğa katliamı gerçekleşti. Doğal hayat yok oldu, Oraya ekilecek elli yüz fidan ile o doğa artık tekrar hayat bulamaz.

Kamu arazilerini halkla buluşturacağız demişsiniz; neden o zaman insanların hak sahibi olduğu tapuları vermiyor hükümetiniz ve İBB? Tapuları vermek yerine riskli alan kanunu ile oraları boşaltmaya çalışıyor? Neden Ak Partili Yusuf Tülün zamanında belediyeye ait olan parklar, binalar özel işletmeler bazı kişilere teslim edildi? Neden Sarıyer Belediyesine teslim edilmesi gereken kamu alanları yasalar emretmesine rağmen teslim edil miyor?

Koç Üniversitesi demişsiniz; Bu konunun CHP ve CHP’li Sarıyer Belediyesi ile alakası yokken nasıl olurda onların hatasıymış, suçuymuş gibi dillendiriyorsunuz?

Özetle; bir Sarıyerli olarak diyorum ki, Sarıyer bir cennet, bu cennete çiçek ekecek herkesi Sarıyerli görür bilir, duyar ve hakkını verir. Sarıyer tarihinde eşi olmadan iki dönem üst üste oyunu arttırarak kazanmış bir parti ve o partiden başkanı var.

Parti’de, başkanda, tüm kadroları ile Sarıyer ve Sarıyerli için hizmeti büyütmek için çalışıyor. Öyle olmasaydı bugün onlar değil daha önce iki ayrı dönemde imkan verilen partiniz ve başkanı burada olurdu.

 

Bu vesile ile tüm Sarıyerlilerin Kurban bayramlarını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.

 

İsmail Aydın

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP