Zekeriyaköylülere Sağlık Ocağı sözü.
13 okunma

Zekeriyaköylülere Sağlık Ocağı sözü.

ABONE OL
11 Nisan 2018 13:00
Zekeriyaköylülere Sağlık Ocağı sözü.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sarıyer Belediye başkanı Şükrü Genç başkan yardımcısı Sevgi Atalay, Başkan vekili Hüseyin Coşkun, Meclis Üyesi Mustafa Balcı ve müdürleri ile Zekeriyaköy Siteler birliğine bağlı site yöneticileri ile bir araya geldi. Toplantıya CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, ilçe yöneticileri Nurhayat Şen, İsmail Aydın, Mustafa Yaşar, Görkem Kurşun ve Çağlar Türkyılmaz’da katılım gösterdi.

Zekeriyaköy bölgesinin sorunlarını, sıkıntılarını konuşmak ve çözüm yolları için fikir alışverişinde bulunmak için bir araya gelen belediye kadrosu ve Zekeriyaköylüler bugüne kadar planlanmış, ilerisi için yapılması gereken ihtiyaçlar ve sorunları konuştular. Özellikle imar, iskan, İSKİ’den kaynaklanan sorunların, Sağlık ocağı sorunu, park ve yeşil alanlar ve yaşam alanları ile ilgili konuların konuşulduğu toplantıda özellikle imar/iskan sorunlarının nasıl aşılacağı masaya yatırılırken bölgenin ihtiyaçlarına beklentilerine dair alınan kararlar gözden geçirildi.

Kreş ve Yaşam evi hizmete girmek üzere.

Yetkili müdürler tarafından yapılan açıklama ile, daha önceki bir toplantıda alınan kararlar sonrası yapılması planlanan ve projelendirilen kreş ve yaşam evi projelerinin binalarının tamamlandığı ince işçiliklerinin yapıldığı ve çok kısa zamanda 120 kişi kapasiteli bir kreşin ve bir yaşam evinin hizmete açılacağı belirtildi.

İmar, İskan Sorunları Çözüm Bekliyor.

Sarıyer bölgesinin kanayan yarası olan imar/iskan probleminin bölgenin de büyük bir problemi olduğu herkes tarafından kabul görürken, yasal mevzuatların durumu kilitliyor olması, Sarıyer Belediyesi’nin yetki alanı dışında ki sorunların, İBB meclisinden çözülemeyen konuların çokluğu imar/iskan konusunda atılan adımları ve çözümleri ağırlaştırdığına dair görüş ağırlık kazanırken, bu konular ile ilgili yapılacak tüm yasal başvuruların belediye yetki alanı içindeki sorunların çözümünde Sarıyer Belediyesi’nin tutumunu ve gelinen noktaları anlatan Teknik Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay gelinen son durumu site yöneticilerine anlatırken, yetkili müdürlerde sorunların neden çözülemediği veya nasıl çözülebileceğine dair açıklamalar ile site yöneticilerine yapılabilecekleri anlattılar. 1/1000’lik projelerin, 1/5000’lik imar tadilatlarının yeniden yapılması gerektiğini aktaran ama bunları yapmadan bazı sorunların mülkiyet sahiplerince çözülmesi gerektiğini açıklayan Atalay sorun yaşayan sitelerin problemlerinin çözümü için yapılacakları aktardı. Bazı bölgelerde ise kentsel dönüşüm uygulamasının yapıldığı ama bu konu hakkında projeyi yürütenlerin kendileri ile hiçbir şekilde iletişim kurmadıklarını açıkladı.

Bölgenin en büyük ihtiyaçlarından birinin çözümü için Sarıyer Belediyesi elini taşın altına koydu.

Kreş ve yaşam evi sözlerinin yerine getirilmesi ile bölgenin iki sorununu çözüme kavuşturan Sarıyer Belediyesi bölgeden çokça talep edilen bir konuya daha el attı.

Sorumluluk alanı dışında olmasına rağmen sosyal sorumluluk projesi kapsamında konuyu ele alan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, site yöneticilerinin yoğun talebini kırmayarak onlara mülkiyeti belediyeye ait olan bir arazi üstüne bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte bir sağlık ocağı yapma sözü verdi.

“İSKİ bölgeye karşı duyarsız. Madem çevre temizlik ve atık toplama vergisi veriyoruz neden hizmet alamıyoruz?”

Site sakinlerinin çokça şikayet ettiği bir başka konu ise atık su sorunları, hala bölgelerinde atık sular ile ilgili bir çalışmanın yapılmadığını belirten site yöneticileri bizlerde vergi almasını biliyorlar, atık toplama ücreti almasını biliyorlar, çevre emizlik vergisi almasını biliyorlar ama iş hizmete gelince kimsenin aradığı sorduğu yok şeklinde şikayette bulundular.

30 yıldır bölgede yaşadıklarını ve bu süre içinde tüm vergilerini ödediklerini belirten yöneticiler İSKİ’nin görevini yerine getirmemesinden dolayı özellikle yaz aylarında atık suların yarattığı sıkıntılar nedeniyle koku ve pislikten dolayı ciddi bir sağlık sorunlarının yaşanma riskinin kapıda olduğunu belirttiler. Almadıkları hizmetlerin ücretini ödemekten yorulduklarını ve bu haksızlığın bir an önce bitirilmesini talep eden yöneticilere Başkan Şükrü Genç İSKİ’yi işaret ederek, bize karşı ilçemizde haksız ve bizle alakası olmayan onlarca söylenti ve konu ortaya atılıp BİMER, CİMER’e şikayetler yapılıp kapımıza müfettişler gönderilirken bu konunun hiç dillendirilmemesi, hatta topun bize atılması kabul edilemez. Site sakinleri olarak bu şikayetiniz ile ilgili size söyleyeceğim tek şey İSKİ’yi rahatsız edin, BİMER ve CİMER’e konuyu taşıyın, şikayetlerinizi orayalara yapın. Bu konu ile ilgili bizim yapabileceğimiz en ufak birşey yok, yapmak istesek dahi soruşturmaya uğruyoruz şeklinde açıklamada bulundu.

“Sizlerin yanında olacağız, sorunlarınızı takip edeceğiz.”

Toplantıda söz alan CHP İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç ise “toplantı çok verimli gerçekleşti, özellikle sorunların tespiti, onlara dönük çözüm yaklaşımları ve iyi niyetlerin ortaya konularak samimi bir şekilde konulara yaklaşılması önemli. Biz CHP olarakta burada yaşanan konuların takipçisi olacağız, sorunlarınızın çözümü için tarafımızdan yapılabilecek tüm işlemleri gerçekleştireceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Sağlık ocağı ile ilgili atılan adım, şu an yapılan kreş ve yaşam evinin tamamlanması önemli. halkımız neyi hak ediyorsa onu yaşamalı, o hizmeti almalıdır” şeklinde açıklama yaparak görüşlerini dile getirdi.

 

Toplantı bu görüşler çerçevesinde tamamlanırken, taraflar bir daha ki toplantıda tekrar bir araya gelmek üzere iyi niyet dilekleri ile toplantı alanından ayrıldılar.

 

İsmail Aydın / Sarıyer Gözlem Özel Haber.

 

 

 

 

Sarıyer Gözlem

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP