İSKİ’den Sarıyer Belediyesine Çukur!
8 okunma

İSKİ’den Sarıyer Belediyesine Çukur!

ABONE OL
9 Aralık 2014 10:27
İSKİ’den Sarıyer Belediyesine Çukur!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sarıyer Belediyesi Başkanlığını kazandığı günden bu yana halk için halkla beraber ilkesi ile çalışmalara imza atan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in ve ekibinin bu aralar başında bir sorun var.

AKP hükümetinin çıkardığı yasalar ile ilçe belediyelerinin neredeyse muhtarlaştırıldığı günümüzde ilçe belediyelerinin halka götürebileceği hizmetlerde neredeyse varla yok arasında gibi.

Buna rağmen yasaların kendisine verdiği hakları sonuna kadar kullanıp halkın tüm ihtiyaçlarına cevap vermek isteyen bunun yanında yasalarca kısıtmlanmamış bur çok çalışmanında projelerini hayata geçiren Sarıyer Belediyesi yaptığı işlerin sonunda bir sıkıntı ile karşı karşıya kalıyor.

Bu sıkıntılara örnek olacak bir olay hemen yakın tarihte cereyan etti.

Fatih Sultan Mehmet Mahallesinde bir süre önce Sarıyer Belediyesi’nin asfaltladığı Evrenpaşa Caddesi İski tarafından köstebek yuvasına çevrildi.

Halkın bu duruma büyük bir tepki gösterdiği çalışmalarda durumun iç yüzünü sizin için araşatırdık.

Mahalle sakinleri İSKİ ekiplerine yeni asfaltlanmış bu yola bu yeni kazı çalışmasının sebebini soran vatandaşlar, yetkililerden doyurucu bir yanıt alamayınca Sarıyer Belediyesi’ne şikayetlerini bildirdiler.

Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre; uzun bir süredir Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, Evren Paşa Caddesi’nde asfaltlama çalışması yapılacağı İSKİ’ye bildirdi. Fen işleri zaten bu tarz çalışmalar başlamadan önce kesinlikle kurumlara yazıların gönderildiği yazışmaların ve onaylaşmaların arkasından çalışmaların başladığını bildirdiler.

Ancak Fen işleri, tüm yazışmalara rağmen İSKİ’nin bu caddede altyapı çalışması yapıp yapmayacağı konusunda bilginin kendilerine verilmediğini belirtti.

Vatandaşları, çevre esnafını ve trafikte seyreden araçları daha fazla mağdur etmemek için asfaltlamayı başlatıp kısa zamanda bitiren Sarıyer Belediyesi’nin çalışmasının üstünden henüz 15 gün geçmeden İSKİ’nin başlatmış olduğu kazı çalışması mahalleliyi çileden çıkardı.

Kim olursa olsun devlete ödedikleri vergilerin siyasi çekişme, kişisel hırslar ve kurum çatışmalarına çarçur edilmemesi gerektiğini ifade eden mahalleli, İSKİ’nin yaptığı bu yanlış uygulamanın ne ahlaka, ne etiğe ne de insanlığa sığmadığını belirtip, büyük bir tepki gösteriyorlar duruma.

Sarıyer Gözlem

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP