Irak ve Suriye tezkeresi TBMM’de kabul edildi. Sınır ötesi operasyon yetkisi 1 yıl daha uzatıldı.
Edinilen bilgiye göre; CHP ve MHP evet oyu verirken HDP hayır oyu kullandı.
CHP’DEN ŞARTLI EVET
Ana muhalefet partisi CHP adına kürsüye çıkan Grupbaşkanvekili Engin Altay, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu tezkereye evet oyu vereceğiz” dedi, ancak eleştirilerini de sıraladı:
Altay “Askerimiz bir aydır orada. Kilis’e neden hala bomba düşüyor? Kilis halkının can ve mal güvenliğini sağlayamazken askerimiz orada Türkiye’nin güvenliğini nasıl sağlayacak” diye konuştu. Altay operasyonun Suriye’nin daha güneyine inmemesi gerektiğini de belirterek “Ordumuz batağa saplanmamalı” ifadesini kullandı.
Altay, ayrıca, “FETÖ’nün siyasi ayağına dokunulmadığı için dünya da, iç kamuoyu da size şüpheyle bakıyor” dedi.
Altay, şunları ifade etti: “CHP olarak bu tezkereye ‘evet’ oyu vereceğiz. Ulusal güvenliğimiz, ülkemizin bekası, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği söz konusu olduğu zaman CHP’nin daha öncelikli bir siyasi değerlendirmesi ve mülahazası olmaz” dedi.
Tezkere oylama sonucu kabul edildikten sonra TBMM birleşimi kapatıldı.
Kaynak: İşte Meclis’in tezkere kararı