Önceki gün Sarıyer’de Fatih Sultan Mehmet mahallesinde bulunan Armutlu Polismerkezi’ne patlayıcı atıldı. Polis merkezinde ölen yada yaralanan olmadı. Saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen saldırganlardan biri olduğu iddia edilen bir kişi polisler tarafından vurularak hayatını kaybederken, ikinci bir kişinin ise kaçtı belirtildi.
KARAKOL BAHÇESİNE PATLAYICI ATTI
Alınan bilgiye göre Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Polis Merkezine yaya olarak gelen DHKP/C üyesi olduğu söylenen kişilerin, el yapımı patlayıcıları karakolun bahçesine attı.
HASTANEYE KALDIRILDI
Saldırı esnasında Polislerin karşılık vermesi üzerine saldırıyı yapanlardan olduğu iddia edilen 20 yaşındaki Yılmaz Öztürk tabancayla vurularak yaralandı. Yaralı Öztürk, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Öztürk tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
DİĞER ŞAHISLAR ARANIYOR
Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis, diğer saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.
Öte yandan, saldırganların, karakolun bahçesine attığı 3 parça tesirli ve basınç etkili el yapımı bombanın infilak etmesi sonucu binada hasar oluştu. (Akşam)
Yılmaz Öztürk’ün karakolla alakası yoktu!
Öte yandan Yılmaz Öztürk’ün yakınlarının Öztürk’ün karakolla alakasının olmadığını, bombalama saldırısıyla da bir alakasının bulunmadığını, polisin Yılmaz’ı karakolun bulunduğu yerde değil başka bir yerde vurduğunu iddia ettikleri belirtiliyor.
Yılmaz toprağa verildi.
Küçük Armutlu’da polis kurşunuyla hayatını kaybeden Yılmaz Öztürk’ün cenazesi, Armutlu Cemevi’nde yapılan törenin ardından defnedileceği Ayazağa Mezarlığı’na götürüldü. Aile avukatı, polisin kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını belirterek, ‘Olay yeriyle karakol arasında 700-800 metre mesafe var. Bu çocuğun karakolla bir ilgisi yok’ dedi.
Aile avukatı Cemal Yüce konuyla ilgili şunları ifade etti:
Olay hiçbir şekilde polisin anlattığı gibi değildir. Polis, güya Yılmaz karakola bomba atmış, ardından da öldürülmüş gibi bir senaryo yazıp geceden beri kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor. Böyle birşey kesinlikle yoktur. Olay yeriyle karakol arasında 700-800 metre mesafe var. Bu çocuğun karakolla bir ilgisi yok. Ayrıca böyle bir eylemi yapacak karakola bomba atacak bir çocuk ta değildir
Halkın Hukuk Bürosu ise polis tarafından servis edilen bilgilerin, devletin yaptığı katliamları meşrulaştırmaya ve başka katliamların önünü açmaya hizmet ettiğini belirterek şunları kaydetti:
Yılmaz Öztürk, yolda yürürken akrep olarak tabir edilen araçtan üzerine ışık tutulup, sonra tek kurşunla vurulmuştur. Yılmaz Öztürk , devrimcilik yapan, aktif olarak eylemlere katılan biri değildir ve tam da bu nedenle hedef olarak seçilmiştir. Halkı korkutup sindirmek, hak talep edemez hale getirmek amaçlanmıştır.
Yılmaz’ın iddia edildiği gibi bir eylem içinde olması, mutlaka ispatı gerektiren bir durumdur. Polis, Yılmaz’ın karakola yönelik eylem yaptığı iddiasında ise , Mobese kayıtlarını, karakol kamera kayıtlarını ve bu kayıtların Yılmaz ile bağını kurmalı ve açıklamalıdır. (sendika9.org)